dijous, 24 de gener de 2019

Trepitja'm fort - Projecte de 1r


Tot va començar quan a l’escola ens va arribar un paquet pels alumnes de 1r. Una petita caixeta amb un llapis de memòria a dins. Era un vídeo de l’avi Tonet demanant-nos ajuda per a la verema! Però què és això? Com el podem ajudar nosaltres?   

Després de veure el vídeo amb la rutina de pensament Veig – Penso – Em pregunto ens vam començar a fer les primeres preguntes per tal de poder investigar i vam descobrir que ja sabíem algunes coses sobre la verema!
Vam portar contes a l’escola que teníem a casa o que vam anar a buscar a la biblioteca de Reus, com el del "Raïm Inquiet" o la "Verema", perquè llegint se’n poden aprendre moltes de coses!
 Després de llegir els contes vam fer la tècnica de treball cooperatiu: Joc de paraules. On ens inventàvem frases amb les noves paraules que vam aprendre amb els contes. Després de veure un reportatge de TV3 de l’Info K, vam descobrir com era abans la verema i com és ara.  Ens va anar molt bé per fer la destresa de pensament: Compara i contrasta. Com ha canviat tot el procés de fer el vi!  Com que a alguns se’ns dona molt bé moure el cos, vam representar tot ballant i fent gestos el procés des que neix el cep fins que n’obtenim el vi. Així tots ho vam entendre molt millor.  


Vam poder observar el raïm de ben a prop amb la nostra lupa i conèixer les seves parts.

 

També hem fet diversos treballs de plàstica per aprofundir sobre tot el que hem anat aprenent!

 Amb la tècnica de traball cooperatiu: El trencaclosques, cadascú s'ha fet expert d'una part del procés de la verema per poder-ho explicar als companys del grup.


Finalment quan ja hem vist que som tots uns grans experts hem pogut anar a Calafell i ajudar a l’avi Tonet a trepitjar el raïm i fer-ne most, per tal de poder fer després un bon vi. 


 Quan hem arribat a l’escola hem demostrat tot el què hem après fent murals, un museu i un concurs amb Ipads. Hem trobat pistes per tota l’escola en forma de QRs per poder resoldre les preguntes que ens han plantejat les mestres, gràcies als Ipads les hem desxifrat ràpidament. 


Durant aquest projecte també hem fet grups cooperatius amb companys de les altres classes de 1r. Junts hem après, gaudit i descobert moltes coses noves del vi i de la verema!

Ja veieu que quan s'aprèn mitjançant totes les intel·ligències múltiples l'aprenentatge està assegurat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada